Apple e vendos iPod Nano në listën e produkteve të vjetërsuara

iPod Nano i fundit është shënuar si ‘i cilësisë së mirë’ sepse nuk ishte azhurnuar për pesë vite.

Kompania ka shtuar iPod Nano të shtatë, i cili doli në 2015, në listën e saj të produkteve Vintage dhe të vjetërsuar, transmeton lajmi.net.

iPod Nano bashkohet me iPod klasik, riorganizimin e gjeneratës së katërt iPod dhe brezin e pestë iPod Touch si pjesë e gamës së produkteve të saj “Vintage”.

Kjo do të thotë që produkti nuk është azhurnuar për më shumë se pesë vjet.

Sapo të arrijë shenjën shtatë vjeçare, ajo konsiderohet “e vjetërsuar”, siç është iPhone origjinal (dhe të gjitha celularët pasues deri në iPhone 4).

Produktet e vjetra mund të riparohen nga Apple, nëse pajisjet janë ende në dispozicion. Produktet e vjetruara, ndërkohë nuk mund të riparohen.

Apple filloi për herë të parë iPod Nano në shtator 2005, duke shfaqur një ekran të vogël dhe një rrotë lëvizëse të ngjashme me iPod Classic.