Këto janë 20 shtetet të cilat Kosova i konsideron me rrezikshmëri të lartë

Austria, Italia dhe Franca, ndër shtetet me rrëzikshmëri të Covid.

Shtetet të cilat aktualisht Republika e Kosovës i konsideron me rrezikshmëri të lartë të infektimit me Covid19 janë: Spanja, Franca, Italia, Britania e Madhe, Holanda , Rumania, Belgjikë, Çekia, Austria, Irlanda, Hungaria, Sllovakia, Luksemburgu, Islanda, Sllovenia, Malta, Polonia, Kroacia, Lihtershtajni dhe Portugalia.

Të gjithë qytetarët që jetojnë në këto shtete për të hyrë në Republiken e Kosovës duhet të posedojnë testin PCR negativ jo më të vjetër se 72 orë ose duhet të qendrojnë 7 ditë në vet-izolim.