Gazetarët kërkojnë nga qeveria të emërojë një zëdhënësen

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), ka pranuar shqetësime të shumta gazetarët për mungesën e zëdhënësit në Qeverinë Hoti.

Sipas gazetarëve po mungon komunikimi i duhur në mes të qeverisë dhe medieve për shkak se nuk po e kanë një adresë zyrtare politike se ku t’i drejtojnë pyetjet e tyre.

Mos emërimi i një zëdhënësi të qeverisë edhe pas pesë muajve të formimit të saj për AGK-në është praktikë e gabuar dhe duhet të ndërpritet.

AGK-ja i kërkon Qeverisë Hoti që sa më parë ta emërojë një zëdhënës në mënyrë që të jenë sa më transparent, jo vetëm ndaj kolegëve tanë gazetarë, por edhe ndaj qytetarëve të Kosovës.