Punime në sistem dhe siguri, KEDS-i njofton për ndërprerje të rrymës gjatë dy ditëve

Për shkak të punimeve në rrjet dhe siguri të sistemit, KEDS-i, ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme në disa qytete do të ketë ndërprerje të rrymës me orë të tëra.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

20.10.2020

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Ismet Asllani (Kodi: 13000006085)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: rr.ismet Asllani.

Arsyeja: Rregullimi i Blindës Ismet Asllani

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Restelica (Kodi: 30036002)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Lubovishte, Kukjan, Vranishte,Restelica, Mlikë, Glloboqicë, Krushevë, Zlipotok, Orqushë.

Arsyeja: Ndrrim i izolatoreve, shtrengim i perquesve dhe pastrim te trases.

2.

Nga TS 35/10 kV Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bresana (Kodi: 30036007)  prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Fshatrat : Blaq, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg, Zaplluxhe, Afariste : N.P.T “Mulliri”  Buzez, N.T.P. Qumshtorja Sharri Kuk, Restoran Opoja

Arsyeja: Pastrim I trases nga vegjetacioni

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dobroshi (Kodi: 80080007)  prej orës 09:00-12:00  dhe prej orës 13:00-16:00

Vendet: Batushë, Berjah, Brovinë,  Dobrosh, Hereç,  Molliq, Nivokaz, Osek Hilë (një pjesë), Pacaj, Skivjan (një pjesë), Stubëll. Rrugët:Dedë Gjon Luli (një pjesë), Pashko Vasa, Lekë Dukagjini..

Arsyeja: Pastrim I linjes nga vegjetacioni

Mitrovicë

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Betonjerka (Kodi: 70000104)  prej orës 09:00-12:00  dhe prej orës 13:00-16:00

Vendet: Pjesa nga stacioni hekurudhor dhe lagjja Sitnica.

Arsyeja: Pastrim I linjes nga vegjetacioni

2.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Martiraj (Kodi: 73000009)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbule, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishte, Begaj .

Arsyeja: Bartja e rrjetit 10kv ne shtyllen e re , terhjekja e percuesve te lakuara

3.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Terrnavci (Kodi: 74000012)  prej orës 10:30-11:00 dhe prej orës 16:00-16:30

Ndërsa gjatë këtij intervali pa tension do të mbesin kto TS 10/04

TS 10/04 kV Klinë Qendra (Kodi: 74000012009)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Klinë Tahiri (Kodi: 74000012011)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Klinë Tahiri 2 (Kodi: 74000012012)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Terrnavc pompa e benzinit (Kodi: 74000012014)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Terrnavci 1 (Kodi: 74000012015)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Terrnavcë e re 2 (Kodi: 74000012016)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Pompat e ujit (Kodi: 74000012012)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Klinë Hamza (Kodi: 74000012017)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Lagjëja Kurti (Kodi: 74000012017)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV N.P.T Adifix (Kodi: 74000012031)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Kuqicë Selimi(Kodi: 74000012018)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Kuqicë Smajli (Kodi: 74000012019)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Kuqicë Hasani (Kodi: 74000012020)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Kuqicë TSSH (Kodi: 74000012021)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

TS 10/04 kV Lirigzoni (Kodi: 74000012030)  prej orës 10:30 deri në ora 16:30

Vendet: Klinë e Mesme, Klinë e Eperme, Kline e Ulet, Tërnavc, Kuçicë

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën tension

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Vrella (Kodi: 54000002)  prej orës 12:00  deri ne ora 16:00

Vendet: Cerrcë, Lubozhdë, Vrellë, Stupe.

Arsyeja: Pastrim I trases nga vegjetacioni

2.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zallqi (Kodi: 50052003)  prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Gurakoc Musollet, Gurakoc, Prekalle, Trubohoc, Zabllaq, Zallqi, Shalonovice, Osojan, Tupeq, Bllagaq, Dreja

Arsyeja: Vendosja e ndarsit 10 kv ne degzim te Shalnovica

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bablaku-Bizneset (Kodi: 40041005)  prej orës 10:00 deri në ora 15:30

Vendet: Kazerma, Mineksi, FSK TS i ri, IRK-ja

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën tension

21.10.2020

Punime nga Pala e tretë

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

NS 10/04kV Ferki Haxhimehmeti “Lin Projekt”(kodi: 11000023255) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Objekti I Lin Projektit

Arsyeja: Montimin e tri daljeve ne panelin ekz. 1 kV ne TS-in perkates

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 10/04kV J26 Mati 2 (kodi: 19000026) prej orës    10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Lagjëja e Spitalit 5, VG Constuksion, rrugë: Muharrem Fejza, Skender Qeku, Imer Elshani, Enever Maloku, Banesat e Pozhegu Brathes

Arsyeja: Energjizimi i kthinave në TS POZHEGU BROTHERS SH.P.K. Qemajl Pozhegu 2 1000kVA

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kaçaniku i vjetër (kodi: 40043007) prej orës    12:00 deri në ora 16:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i vjetër, Stagovë, Begracë, Elezaj

Arsyeja: Vendosja e 2 shtyllave te tensionit te mesem 12/1600 sipas PEE nr.6878

21.10.2020

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/04kV Furra Laura  (kodi: 14000001004 ) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Nje pjesë e rr. Skenderbeu, një pjesë e rr.Valon Hasani,

Arsyeja: Projekti “Zgjerimi dhe Perforcimi i Rrjetit 2019“, LOT 10 Prishtina –kyqja e konsumatoreve ne rrjetin e ri.

2.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shtrubullova (kodi: 16100004) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Shtrubullovë, Krajkovë, Domanek.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nen tension te mesem

Gjilani

1.

Nga  TS 110/35kV Gjilani 1 do të ndërprehet:

NS 35/10kV Artanë (kodi 600240) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV  prej orës 10:00  deri ne ora 16:00

Vendet: Fshatrat: Jasanovik, Kllobukar (një pjesë), Koloni, Koloni e Vjetër, Koloni e Re, Plavica (një pjesë) dhe Tullar (një pjesë), Bunjak (një pjesë) dhe Marevc, Artanë-Llabjan (një pjesë), Artanë (një pjesë), Bostan, Brus (një pjesë), Dragoc, Kukavicë, Gelmivad (një pjesë), Izvor, Koznicë, Llabjan, Llajshevc, Manishnicë, Parallov (një pjesë), Prekovc, Kukavicë, Tullar, Jasenovik, Qeranovik, Vlasali dhe Zebinc dhe Minierat 6kV.

Arsyeja: Instalimi i SCADA-së, faza e III-të