Cilat janë simptomat e mungesës së vitaminës D3?

Mungesa e vitaminës D3 është një epidemi e heshtur me pasoja serioze për shëndetin e mirë.

Shumica dërrmuese e popullsisë është e mangët në D3, dhe ka arsye për të besuar se ajo qëndron në themel të një game të gjerë të problemeve kryesore shëndetësore, transmeton lajmi.net.

Atëherë, si e dini nëse keni mungesë?

Simptomat e mëposhtme janë sinjale dhe duhet të sillen në vëmendjen e menjëhershme të mjekut tuaj:

1. Humbja e kockave:

Një diagnozë e dendësisë së mineraleve të ulëta të kockave mund të jetë një shenjë kryesore e mungesës së vitaminës D. Marrja e mjaftueshme e kësaj vitamine është e rëndësishme për ruajtjen e masës kockore ndërsa plakeni.

2. Të sëmuresh ose të infektohesh shpesh:

Një nga rolet më të rëndësishme të vitaminës D është mbajtja e imunitetit tuaj që ju jeni në gjendje të luftoni kundër viruseve dhe baktereve që shkaktojnë sëmundje. Vitamina D luan një rol të rëndësishëm në funksionin imunitar.

3. Lodhja kronike:

Ndjenja e lodhjes mund të ketë shumë shkaqe dhe mungesa e vitaminës D, shkruan holistic living tips. Për fat të keq, shpesh neglizhohet si një shkak i mundshëm.

4. Dhimbje kockash dhe shpine:

Dhimbja e kockave dhe dhimbja e mesit mund të jenë shenja të niveleve joadekuate të vitaminës D në gjak. Vitamina D përfshihet në ruajtjen e shëndetit të kockave përmes një numri mekanizmash. Për një, ajo përmirëson thithjen e kalciumit në trupin tuaj.

5. Depresioni:

Një gjendje shpirtërore e dëshpëruar mund të jetë gjithashtu një shenjë e mungesës. Studiuesit kanë lidhur mungesën e vitaminës D me depresionin, veçanërisht në të rriturit e moshuar.