Italia ka dy javë kohë për të ndaluar rritjen e rasteve me COVID-19

Italia ka regjistruar rritje të numrit të infeksioneve ditore me COVID-19.

Italia ka dy javë për të ndaluar rritjen e shkallës së transmetimit të koronavirusit ose rrezikon “të ndjekë gjurmët” e fqinjëve evropianë ku përhapjet eksponenciale kanë sjellë kufizime të ashpra, ka paralajmëruar një virolog italian, raporton The Guardian, transmeton lajmi.net.

Zyrtarët italianë të shëndetësisë kanë deklaruar se ringjallja e Covid-19 ka arritur një “fazë akute”. Massimo Galli, drejtori i sëmundjeve infektive në spitalin Luigi Sacco të Milanos, tha se rritja e Italisë – e cila goditi nivelet pandemike të infeksioneve të reja ditore këtë javë – nuk është rezultat i testimit rekord, siç kanë sugjeruar politikëbërësit, por një shenjë e një kthimi të vërtetë në mesin e popullatës më të rrezikuar.

Bën vetëm një vështrim në lagjen Sacco’s Covid-19, disa hapa nga zyra e Galli, për të ngritur alarmin, raporton agjencia e lajmeve Associated Press.

“Ne kemi një situatë që e kujton atë mjaft shqetësuese të asaj që ne tashmë kemi përjetuar”, tha Galli, duke iu referuar kulmit në Mars dhe Prill kur rritja e infeksioneve rezultoi në një rekord një-ditor të 969 vdekjeve.