30 vjetori i bashkimit të Gjermanisë, ia rikujton Kurtit kauzën e Bashkimit Kombëtar

Kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, në profilin e tij zyrtar i ka kushtuar një shkrim Gjermanisë, me rastin e 30 vjetorit të bashkimit.

Kurti ka thënë se shumë vende perëndimore ishin të shqetësuar dhe kishin kundërshtuar bashkimin e dy Gjermanive, por thotë se sot Gjermania është lokomotivë e BE-së.

Shkrimi i plotë:

30 vjet Gjermani e Bashkuar

Miq të Kosovës, sepse miq të drejtësisë universale e të ligjshmërisë në marrëdhënie ndërkombëtare. Miq të shqiptarëve, sepse dy popujt e kanë provuar se ç’do të thotë të jesh nën regjime diktatoriale, të cilat imponojnë ndarjen.

Sot ua uroj të gjithë gjermanëve ditën e Bashkimit të Gjermanisë. Ua uroj edhe bartësve të institucioneve, Kancelares, Ambasadorit në Kosovë dhe Kryetarit të SPD-së.

Gjermania është shembull e model, për zhvillim përmes punës e dijes, përmes ndershmërisë e shtetit. E po ashtu, për neve shqiptarët, është model që mbështet argumentin se bashkimi kombëtar nuk sjell destabilizim, por balancim, zhvillim, demokratizim e paqe.

Shumë vende perëndimore e fqinje ishin të shqetësuara atëbotë, dhe kundërshtuan bashkimin e dy Gjermanive. Por sot të gjithë janë të kënaqur me Gjermaninë, lokomotivë e BE-së, garantuese e të drejtave të njeriut dhe demokracisë, promovuese e marrëdhënieve të mira mes shteteve.

Nëntori, i shenjtë për gjermanët, fillon me ditën e tyre, nëntori i shenjtë për ne, mbaron me ditën tonë.