Serwer: Amerikanët po gabojnë, Vuçiqi nuk do ta njohë Kosovën

Amerikanët duhet të merren me problemin e mosnjohjes së Kosovës nga Serbia, ka thënë Daniel Serwer, ekspert për Ballkanin e profesor në universitetin John Hopkins në Uashington në një bisedë për televizionin sarajevas Face.

“Nuk po shoh shenja se Vuçiqi do ta shfrytëzojë dominimin e tij në skenën politike serbe dhe do ta njohë sovranitetin e Kosovës. Gabimi nga pala amerikane është se po i afrohen, po shoqërohen me të, po ia bëjnë qejfin, duke festuar ndihmën çetnike SHBA -së në Luftën e Dytë Botërore. Ky është një gabim i madh. Administrata e Bidenit nuk do të bënte këso gabimesh”, tha ai.

Kryeministri i Kosovës, Hoti, ka ndryshuar mendimin dhe qëndrimin e Kosovës për Mini-Shengenin, vuri në dukje Server.

“Serbia gjithmonë do të ketë një pozitë dominuese në rajon, por kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht dominim politik. E kam të vështirë ta imagjinoj situatën në të cilën Serbia përsëri dominon Kosovën. Mali i Zi mund të jetë vendi i vetëm ku Serbia mund të ketë ndonjë shpresë për të ndikuar në politikën malazeze, por nuk ka asnjë arsye pse vendet e Ballkanit duhet të heqin dorë nga interesat e tyre. Vuçiqi pse Serbia nuk do të mbizotërojnë kurrë në aleancën e NATO-s,” tha Serwer.