Azerbajxhani kërcënon të shkatërrojë sistemet raketore të Armenisë

Forcat e Armatosura të Azerbajxhanit do të shkatërrojnë sistemet raketore antiajrore S-300 të Forcave të Armatosura armene që lëvizin në Nagorno-Karabak, tha zëdhënësi i Ministrisë së Mbrojtjes, kolonel Vagif Dargahli.

“Sipas inteligjencës sonë, sistemet e raketave antiajrore S-300 që mbulojnë hapësirën ajrore të Erevanit janë tërhequr nga detyra luftarake dhe po lëvizin drejt territoreve të pushtuara (Nagorno-Karabak). Ne njoftojmë se fati i tyre i pret pajisjet e shkatërruara ushtarake të ushtrisë armene në Nagorno-Karabak,” tha Dargahli.

Ai deklaroi se betejat e fundit “tregojnë edhe një herë se miti i pathyeshmërisë së ushtrisë armene është i pabazuar”.

Azerbajxhani dhe Armenia kanë zhvilluar luftime për rajonin e Nagorno-Karabakut, në të cilin janë vrarë dhjetëra ushtarë nga të dyja palët, si dhe janë plagosur mbi 100 të tjerë.