Suedia kundër vaksinimit të fëmijëve nën moshën 18 vjeç

Qeveria Suedeze nuk do të rekomandojë një vaksinë të koronavirusit për këdo që është nën moshën 18 vjeç.

Sipas ekspertëve suedezë të shëndetësisë, fëmijët transmetojnë virusin në një mënyrë të kufizuar dhe prandaj nuk kanë nevojë për një vaksinë kundër Covid-19 raporton CNN.

Shefi epidemiolog  Anders Tegnel shpjegoi se Suedia operon në parimin e një vaksine vullnetare, dhe kjo  gjë ka ndodhur edhe gjatë pandemive të kaluara kur një numër i madh i njerëzve u vaksinuan.

“Në fillim është e rëndësishme të vaksinohen fëmijët por ata që janë të rrezikuar si të moshuarit dhe ata që punojnë me ta”- thotë Tengel.