KEDS punime në rrjet, paralajmërohen qytetarët për ndërprerje të rrymës

Arsyeja: Punime të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

23.09.2020

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 nga Dalja 10 kV j5 Bardhosh do të ndërprehet:

TS 10/04kV Blinda Bardhosh (Kodi: 13000001002, 003, 004, 005, 007, 008, 009, 071, 062, 081, 088, 118,) prej orës 11:00 deri në ora 15:00.

Vendet: Marketi Albi në fshatin Bardhosh, Bërnicë e Epërme, Truda, Milevci dhe Siqeva.

Arsyeja: Dislokimi i rrjetit.

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do te ndërprehet:

Dalja 10kV Istogu II (kodi: 54000007) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Qyteti, Dushkaja Bujupët, Dushkaja e Re, Dragulovc, Dubravë Ferma, Standardi, Shkolla fillore, Loshët, Banesat, Kuvendi komunal, Banesat 2, Motel Trofta, Spitali dhe Lugu.

Arsyeja: Pastrim linje dhe ndërrimi i izolatorëve dhe mbrojtësve katodikë – Dushkajë.

Mitrovicë

1.

TS 35/10 kV Mitrovica II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bajri (Kodi: 70000004) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Qyteti, lagjja Bajr dhe Frashëri.

Arsyeja: Rregullimi i shtyllave – drejtimi në oborr të polcisë.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kijeva (Kodi: 82082007) prej orës 08:00 deri në ora 11:00

Vendet: fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçicë, Polluzhë, dhe Stapanicë.

Arsyeja: Rregullimi i tensionit nëpër trasformatorë 10/0.4kV.

2.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10KV Dragabili (Kodi: 82082006) prej orës 15:00 deri në ora 18:00.

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), rr.557 Bedri Berisha (1 konsumator), fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Rregullimi i tensionit nëpër trasformatorë 10/0.4kV.

3.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Skivjani (Kodi: 80080009) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë (një pjesë), Osek Pashë, Plançor dhe Skivjan.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm në degzimin Dobrigje (evitim rreziku).

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Badovci nga Dalja 10 kV Janjeva do të ndërprehet:

TS 10/04kV Tërbovci dhe Akllapi (Tërhallt) (Kodi: 10014011020 dhe 10014011019) prej orës 09:00-12:00 si dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Tërbovci dhe Akllapi.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë së linjës nga vegjetacioni.

24.09.2020

Punime në projekte investive

Prishtinë

1

Nga NS TS 220/35/10(20)kV Podujevado të ndërprehet:

NS 10/04kV Dumnicë Beqajt ZPRR 2016 (kodi: 14000011285) prej orës 11:00-15:00

Vendet: Dumnicë Beqajt.

Arsyeja: Punime në projektin PLC.

2.

TS 35/10kV Fushë- Kosovë II nga Dalja 10KV Bardhi i Madhë do të ndërprehet:

TS 10/04kV TS: Gergurët (Kodi 15018018065) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: TS Gërgurët.

Arsyeja: vendosja e shtyllave nën tension.

3.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/04kV Furra Laura (kodi: 14000001004 ) prej orës 09:00-17:00

Vendet: Një pjesë e rr. Skënderbeu, një pjesë e Valon Hasani.

Arsyeja: Punime në projektin “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2019“, LOT 10 Prishtina – konsumatorëve në rrjetin e ri.

4.

TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ballovc (Kodi: 14000008) prej orës 08:00 deri në ora 15:00.

Vendet: Surkish, Lladofc, Sfeqël, Dumosh, Shajkovc, Surdull, Herticë, Drazhnje, Rakenicë dhe Turuqicë.

Arsyeja e ndërprerjes: vendosja e përçuesit dhe energjizimi i linjës së re për projektin Dumosh 2.

5.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baicë Çikatovë do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV(Kodi: 16100008163,164,178,249.) prej orës 09:00 – 09:15 dhe nga ora 15:45-16:00

Vendet: fshati Tërrnavc.

Arsyeja: Krijimi i kushteve për punë pa tension në Obri – ndarja e urave të tensionit të mesëm.

6.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV(Kodi: 16100008165,166,167,168,169,170,171.) prej orës 09:00 deri 16:00

Vendet: fshati Obri.

Arsyeja: Lëshimin në punë i rrjetit të ri (vendosja e shtyllave dhe konzollave) – në TS Obri Shkolla dhe TS Obri Xhemajlët.

24.09.2020

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Reshtani (Kodi : 32000017) nga ora 09:30 deri në 12:00

Vendet: Reshtan, Therandë (një pjeeë, Lagjja Bajraktari, Reshtani 1 dhe Reshtani 3.

Arsyeja: Vendosja e kthinës së tensionit të mesëm.