Kurti nga Britania: Nuk mund ta kthejmë vendimin për dinarin, s’do të ketë ndëshkime

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka përsëritur qëndrimin se nuk ka tërheqje për vendimin lidhur me dinarin.

Ai ka thënë se i qëndron rregullores së re të Bankës Qendrore të Kosovës për operacione me para të gatshme.

Tutje, kreu i ekzekutivit deklaroi se se Qeveria e tij nuk do të ndërhyjë në vendimin e Bankës Qendrore, të cilën e ka quajtur të pavarur në zbatimin e rregullores së saj, të hyrë në fuqi më 1 shkurt.

“Nuk mund ta kthejmë këtë vendim. Nuk do të kemi asnjë lloj mase ndëshkuese – nuk duam të ndëshkojmë askënd”, ka thënë ai në një intervistë dhënë mediumit britanik “Bloomberg” të hënën.

Ai ka folur edhe për Marrëveshjen e Brukselit dhe Aneksin e Ohrit, duke thënë se nevojitet një marrëveshje e nënshkruar me Serbinë sa më shpejt të jetë e mundur.