Ministria e Shëndetësisë në Gaza raporton se 241 persona janë vrarë në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë së Gazës raportoi se 241 palestinezë ishin vrarë dhe 382 u plagosën në 24 orët e fundit.

Ata thanë gjithashtu se 20915 njerëz janë vrarë dhe 54918 janë plagosur në sulmet izraelite në Gaza.

Ai tha se trupat izraelite kishin “kryer 18 masakra kundër familjeve të tëra”, duke rezultuar në vdekjen e 241 personave.

“Ne kemi frikë se shënjestrimi i afërsisë së Kompleksit Mjekësor Nasser është një përsëritje e skenarit që u zbatua kundër kompleksit mjekësor al-Shifa dhe spitaleve në Gazën veriore”, tha ai.

“U bëjmë thirrje institucioneve ndërkombëtare që të mbrojnë kompleksin mjekësor Nasser dhe të mbrojnë personelin mjekësor, të plagosurit, të sëmurët dhe mijëra të zhvendosur atje”.

Ndryshe, ofensiva e Izraelit ndaj militantëve të Hamasit ka filluar pas sulmeve të këtyre të fundit më 7 tetor në territoret izraelite.